تالار گفتگوی هم میهن - Hammihan Forum            

بازگشت   تالار گفتگوی هم میهن - Hammihan Forum > دهکده جهانی هم‌میهن > ویژه عید نوروز 1393
ثبت نام آموزش کار با هم میهن بازی آپلود عکس علامت گذاری بفرم خوانده شده بی پاسخ!
عضویت در هم میهن شبکه اجتماعی پخش زنده لیست کاربران کاربران آنلاین تبلیغات

پاسخ
 
LinkBack ابزارهاي موضوع نحوه نمايش
قديمي 03-01-2012   #1 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

Icon17 ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

با نزدیک شدن به نوروز ، دیگه باید به فکر سبز کردن سبزه سفره هفت سین باشیم ، خانوم های ایرانی مهارت و علاقه بسیاری در این کار دارند. با ما همراه باشید تا با روش های مختلف سبزه سبزیدن آشنا شویم.

كاشت سبزه قبل از سال،نشانی از سبزينگي برای سال جديد است و بدون سبزه، بساط هفت سين صفايي ندارد.

شايد خريد يك سبزه، بسيار راحت‌تر از سبز كردن آن باشد اما لذت سبز كردن سبزه نوروز به كمي زحمت مي‌ارزد.

براي كاشت سبزه از انواع مختلف بذر، مانند گندم، عدس، قره ماش، شاهي و تره‌تيزك مي‌توان استفاده كرد.
__________________
گلـــخونــه زیبــای مـن کلیک کن

هیچــ
گاه ادعـای خاص بودن نکردم ،
اما خــاص بودن عشق ” تو ”
مرا هـــم خاص کرد ..

ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 03-01-2012   #2 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

براي سبز كردن كوزه:
ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
• روي يك كوزه يا سفال يك عدد جوراب زنانه مي‌كشيم.

• براي اينكه تخم شاهي لعاب بياندازد دو دقيقه آن را درون آب مي‌ريزيم،سپس با انگشت يا دم قاشق تخم شاهي را از سمت پايين به بالا روي جوراببكشيد و آن را درون يك سيني قرار داده و داخل آن آب مي‌ريزيم و روزي سهبار اين كار را انجام داده تا جوراب هميشه مرطوب بماند.

• پس از سه روز تخم‌شاهي‌ها جوانه مي‌زنند و ريشه مي‌بندند و طي يك هفته سبز مي‌شوند.

• مراقب باشيد درون كوزه هميشه پر آب باشد و ظرف زير آن هم هر روز خالي شود.


ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 03-01-2012   #3 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد


براي سبز كردن قره ماش

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

• دو ليوان قره ماش را درون كاسه‌اي ريخته و تا 2 بند انگشت آب روي آن‌، آب مي‌ريزيم.

• پس از 4 روز ماش‌ها سفيد مي‌شوند، پس آن‌ها را درون دستمالي نخي مي‌ريزيم .

• پس از سه روز كه ماش‌ها جوانه زدند آن‌ها را درون ظرف مورد نظري كهاز قبل ته آن لايه‌اي از پنبه گذاشته‌ايم ، مي‌ريزيم و روي آن‌ها را بادستمال خيس مي‌پوشانيم.
• پس از سه روز دستمال را از روي قره ‌ماش‌ها برمي‌داريم و در حدي كهفقط مرطوب بمانند روي آن‌ها،‌ آب اسپري مي‌كنيم و آن‌ها را در آفتاب قرارمي‌دهيم.
• طي 2 هفته به شكل زيبايي رشد خواهند كرد و آماده خواهند شد تا سر سفره هفت‌سين قرار گيرند.


توجه

- استفاده از ظروف سفالی و چینی نتیجه بهتری خواهد داشت تا ظروف پلاستیکی.
- هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بیشتر میشود.
- آبی که در طی مراحل کشت سبزه عید استفاده می کنید آب ولرم باشد.
- اگر در محیط گرم و خشک زندگی می کنید تا مرحله ای که جوانه ها هنوز به یک سانت نرسیده اند از پارچه مرطوب استفاده کنید.
ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 03-01-2012   #4 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
سبزه گندم در گلدان

سبزه را در گلدان چهارگوش شیشه ای سبز کنید و با گلهائی هم که دوست دارید تزئین نمائید و دور گلدان هم با روبانهائی که با هفت سین شما هماهنگی داشته باشد تزئین نمائید.


خرفه و شاهی

اول باید بذرش رو بگیرین و یک روز خیسش کنین حسابی که لعاب انداخت مناسب سبز کردنه
یه آبکش بردارین روش پنبه بکشین بعد یه تنظیف بزارین رو پنبه ها و با یه آبپاش حسابی پارچه و پنبه ها رو خیس کنین حالا بذرایی که لعاب دار شده رو با دست بمالین رو اون

خرفه قرمز در میاد و شاهی سبز رنگه
می تونین یه جوری این دوتا رو کنار هم بزارین که شکل خاصی داشته باشن
فقط یادتون باشه اگه خرفه جاش خنک باشه قرمز می شه
وقتی کار بذرکشی تموم شد روی سبدتون که درستش کردین یه کیسه بزرگ به صورت حباب درست کنین و چند تا سوراخ روش ایجاد کنین تا هوا جریان پیدا کنه مثل گلخونه
بعد چند روز سبزتون رشد می کنه
هر چند روز یکبار هم با آبپاش بهش آب بدین تا نمدار بشه .
ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 03-01-2012   #5 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

آموزش مراحل سبز کردن عدس برای سبزه عید نوروز1391


ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

۱. حدوداً ۱۵-۱۸ روز قبل از عید داخل کاسه مقداری عدس ریخته و با آب پر می‌کنیم و میگذاریم چند روز در دمای اتاق بماند.
۲. عدس معمولان آب رو به خود جذب می‌کند. گاهی‌ چک می‌کنیم و اگر آب عدس کشیده شده بود باز هم به آن آب اضافه می‌کنیم و میگذارم تا عدس‌ها جوانه بزنن.

( گندم یا عدس داخل آب جوانه نمیزند. فقط باید کاملا خیس بخورند. وقتی عدس های خیس خورده را لای دستمال نم دار منتقل میکنیم شروع به جوانه زدن میکنند.)

. . .

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

بهتر هست که آب عدس را هر روز عوض کنیم چون ترشیده و کف می‌کند.
۴. بعد از آن که عدس‌هایتان کمی‌ جوانه زدند آنها را آبکش کرده و در ظرفهای مورد نظر ریخته و ۵. روی آنها را با دستمال حوله ی پوشانده و روی آن‌ها آب بپاشین و کنار پنجره جای که نه سرد و نه زیاد گرم هست میگذاریم تا رشد کنند.
۶. هر روز باید عدس‌ها را خیس کرده و آب اضافه آنها را بیرون ریخت. و حتما دستمال رویی را مرطوب نگهدارین.
۷. هیچوقت عدس‌هایتان را به صورت لایه نازک در ظرفتان نریزین. بهتر هست که کمی‌ به صورت گنبدی شکل در بییارین. همانطور که در عکس‌ها می‌بینید.

. . .
ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

٫ بعد از آن که جوانه ها مقداری رشد کردند و کمی‌ سبز شدن میتونین دستمال روی آن هارا برداشته و به آب دادن عدس‌ها ادامه دهین و مطمئن باشین که نور طبیعی بهشون بخوره
۹. و حتما ظرفتان را گاهی‌ بچرخانین تا سبزه‌ها به صورت کج به طرف نور رشد نکنند.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

به همین روش میتونین گندم سبز کنین. فقط باید گندمتان از نوع مخصوص برای سبز کردن باشد.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد




ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 03-01-2012   #6 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
این آدمک با موهای سبزه ای می تواند در سفره ی هفت سین امسال شما جای بگیرد و سفره ی شما را تزیین کند. با این کار می توانید به مادرتان کمک کنید تا بخشی از سفره ی هفت سین را شما درست کنید.
درست کردن این آدمک خیلی وقتتان را نمی گیرد، پس نگران نباشید و مراحلی که می گویم را دنبال کنید.
در ابتدا شما به دانه هایی احتیاج دارید که رشد کند و جوانه بزند. در اینجا ما از دانه های ذرت استفاده کرده ایم. شما می توانید از دانه ی نخود، ماش، گندم، ارزن و ... استفاده کنید.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

یکی از جوراب های قدیمی که استفاده نمی کنید و دیگر آنها نمی پوشید را بردارید. از تمیز بودن آنها مطمئن شوید.
سعی کنید جورابی به رنگ سفید انتخاب کنید، زیرا برای آدمک سبزه ای ما مناسب تر است. البته از رنگ های دیگری نیز می توانید استفاده کنید اما رنگ سفید سبزی روی سر او را بهتر نشان می دهد.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

به تکه های بریده شده ی چوب( تراشه های چوب) نیز احتیاج دارید. می توانید از یک نجاری آن را تهیه کنید. به اندازه ای باشد که جورابتان را پر کند.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

چند دکمه با این اندازه ها پیدا کنید تا برای چشمان آدمک سبزه ای از آن استفاده کنید.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

50 گرم از دانه هایتان را داخل جوراب بریزید. به اندازه ای که سر آن پر شود.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

مابقی جوراب را با استفاده از تراشه های چوب پر کنید و با یک کش حلقه ای انتهای آن را ببندید. وسط آن را اندازه گیری کنید و یک بینی برای آدمک سبزه ای در بیاورید. با استفاده از یک کش دیگر آن را ببندید تا محکم بماند.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

دو دکمه را در جاهایی که مشخص شده است بدوزید. اگر نمی توانید این کار را انجام دهید، از یک بزرگتر کمک بگیرید.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

انتهای جوراب را همانند تصویر زیر، در داخل یک ظرف بگذارید و داخل آن را از آب پر کنید. و به مدت 10 روز صبر کنید تا دانه ها خوب خیس شود و جوانه بزند.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

این یک سر سبز بعد از 12 روز است.


ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد


حالایک قیچی بردارید و کمی سرش را اصلاح کنید. تا موهای آدمک سبزه ای زیبا و مرتب شود.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

حالا می توانید آن را در یک ظرف قشنگ تر بگذارید و سفره هفت سین خود را با آن تزیین کنید.
ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 03-01-2012   #7 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

این هم نمونه و الگوهـایـی برای درست کردن سبزه عیــد شما

هـمـیـشـهـ سـبـز بـاشـیـد

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
نوشته را پسندیده است :
قديمي 03-01-2012   #8 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

این هم سبزه تخم آفتابگردان:

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

یک مدل سبزه هم می تونید روی هر ظرف و شکلی انجام بدید به این صورت که:

بذر خرفه رو با خاکشیر مخلوط کنید تا لعاب بده. فقط میزانش 2 برابر خرفه 1 برابر خاکشیر. در ضمن خرفه سبزه رو قرمز رنگ می کنه و خیلی زیبا میشه.

لایه ای از پنبه روی مثلا یه سبد گرد متوسط می پیچیم، بعد از پارچه تنظیف روی پنبه می کشیم و اضافه اش رو می بریم . بذر رو که از قبل خیس کردیم روی ماکت می مالیم. بعد اسپری آب می کنیم . و بعد یه نایلون که مقداری از ماکت بزرگتره روی کار می کشیم. و دو سه تا سوراخ روی اون ایجاد می کنیم. روزی دو سه بار اسپری آب می کنیم. و بعد از دو روز نایلون رو بر می داریم . این سبزه در عرض 4 روز اماده میشه.

این روش برای ماکت هایی از جنس یو نولیت، سبد یا هر چیز دیگه است که باید مرتب اسپری آب شوند ولی برای کوزه داخلش آب میریزند که جذب بذر ها شود.
ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 03-01-2012   #9 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

این سبزه فکر می کنم در کود ژله ای رشد کرده


ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

این هم نمونه سبزه های زیبای دیگه:


ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد


ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد


ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 03-01-2012   #10 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

دانه های که باید حدود 6 تا 8 ساعت خیس کنید:
یونجه ( مدت جوانه زدن : 6-5 روز )
شنبلیله ( مدت جوانه زدن : 4-3 روز )
تربچه ( مدت جوانه زدن : 5-4 روز )
کنجد ( مدت جوانه زدن : 2-1 روز )
ب- دانه هایی که باید حدود 10 تا 18 ساعت خیس کنید:
نخود ( مدت جوانه زدن : 4-3 روز )
عدس ( مدت جوانه زدن : 5-3 روز )
ماش ( مدت جوانه زدن : 5-3 روز )
سویا ( مدت جوانه زدن : 5-3 روز )
آفتاب گردان ( مدت جوانه زدن : 2-1 روز )
گندم ( مدت جوانه زدن : 3-2 روز )
چاودار ( مدت جوانه زدن :3-2 روز )
ارزن ( مدت جوانه زدن :4-3 روز )

ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
2 نفر نوشته را پسندیده اند
قديمي 03-02-2012   #11 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

آموزش سبزه ي نوروزي - سبزه دورنگ


ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد



ابزار لازم:

آبکش پلاستيکي
بطري نوشابه خانواده
بذر منداب
بذر شاهي
گل طبيعي به دلخواه
روش آماده سازي ماکت:

براي اين مدل به يک کاسه يا آبکش پلاستيک که حداقل 15سانتي متر ديواره داشته باشد احتياج داريد. وسط ماکت را به اندازه يک بطري نوشابه خانواده که داخل آن قرار بگيرد، خالي کرده وببريد سپس ماکت را وارونه روي يک تخته کيک گذاشته وسطح آن را با پنبه و تنظيف روکش کرده وطرح مورد نظر را با ماژيک روي تنظيف رسم کنيد. يک دوم ليوان بذرمنداب را پس از خيس کردن روي قسمت هاي مشخص شده بماليد و قسمت هاي باقيمانده را با بذر شاهي کامل کنيد و طبق آموزش عمل کنيد تا سبزه آماده شود. درمرحله اي آخر يک عدد بطري نوشابه خانواده را از وسط ببريد تا حالت يک گلدان پيدا کند. سپس آن را وسط سبد سبزه که قبلاً بريده ايد قراردهيد وداخل بطري را با گل دلخواه پرکنيد.


١- خيساندن:

مقدار مناسب بذر را پس از يک بار شستن، به مدت 4 ساعت با مقدار آب لازم بخيسانيد (ميزان آب لازم براي بذر شاهي، 5 برابر و بذر منداب، 2/5 برابر مقدار بذر است.)
٢- آماده کردن ماکت(نمونک):

سطحي که مي خواهيد سبزه را روي آن سبزکنيد، اول با آب افشان خيس کنيد. بعد يک لايه پنبه به ضخامت 1 سانتيمتر روي سطح ماکت قرار دهيد، به طوري که همه جاي ماکت را بپوشاند (عکس شماره ي 1). سپس روي پنبه، يک لايه پارچه تنظيف بکشيد(عکس شماره ي 2). براي ثابت ماندن تنظيف و پنبه درجاي خود، مي توانيد با يک تکه کاموا، آن را ببنديد. آن گاه سطح ماکت را با آب افشان کاملاً خيس کنيد وبذرهاي خيس خورده را روي ماکت بماليد. دقت کنيد بذر را فقط يک لايه روي تنظيف بماليد .پس ازاتمام کار، با آب افشان، سطح را کاملاً خيس کنيد. (عکس شماره ي 3 و4)
٣- قراردادن روکش نايلوني:

دراين مرحله- که بسيارمهم است - يک کيسه ي نايلوني شفاف که دو نقطه ي آن را سوراخ هائي به اندازه ي 3×3 ايجاد کرده ايد، قراردهيد واضافه هاي نايلون را زير ماکت جمع نمائيد دقت کنيد نايلون به سطح ماکت نچسبد.
ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
٤-آبدهي:
روز اول ودوم: سبزه ي شما به روزي 3 بار آبدهي با آب افشان نياز دارد. از روز سوم که بذرها ريشه و جوانه زد و سبزه ي شما به رنگ سبز کمرنگ درآمد، ديگراحتياج به روکش نايلوني ندارد. دراين مرحله، سبزه را بايد روزي 2 مرتبه کاملاً سيراب کنيد وديگر احتياج به آب افشان کردن ندارد.
٥-محل نگهداري:
در 3-2 روزي که نايلون روي کار قرار دارد، به محيط خاصي احتياج ندارد ومي توانيد سبزه را درمحيط معمولي وبه دور ازنورمستقيم آفتاب قرار دهيد. وقتي نايلون را برداشتيد يک روز ديگر هم سبزه را در محيط قبلي قرار دهيد. ولي در روزهاي بعد، بايد سبزه را روزي چند ساعت در هواي آزاد بگذاريد، البته در معرض وزش باد نباشد. دراين مرحله، سبزه به روزي 1 بار آبدهي نيازدارد.

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
تذکر چند نکته:
بذر منداب در 4 روز و شاهي در 6 روز، آماده مي شود سعي کنيد سبزه را در سبدهاي حصيري قرار دهيد تا آب ازآن کاملاً جدا شود. اگرماکت (نمونک)، شما لبه دارد، حتماً لبه ي سبد را ببريد تا آب درآن جمع نشود وبوي نامطبوع ايجاد نکند.
ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
نوشته را پسندیده است :
قديمي 03-10-2012   #12 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

مدل جدید سبزه هفت سین
ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد


مدل سبزه تخم مرغی
ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد


ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
نوشته را پسندیده است :
قديمي 03-10-2012   #13 (لینک نوشته)
هم میهن دوست
 
karagah's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

زیبا بودند . ولی اون اولیه داخل گیوه یه جوریه .
__________________



فیض روح القُدُس ار باز مدد فرماید

دگران هم بکنند انچه مسیحا میکرد
karagah آفلاين است   پاسخ با نقل قول
قديمي 03-10-2012   #14 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

پيش فرض پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

نوشته اصلي بوسيله karagah نمايش نوشته ها
زیبا بودند . ولی اون اولیه داخل گیوه یه جوریه .

اون فکرکنم بیشتر عکس تزئینیه نشه اونجوری در اورد
ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
نوشته را پسندیده است :
قديمي 03-10-2012   #15 (لینک نوشته)
شهروند هم میهن
 
ruya's Avatar
 

ارسال پیام خصوصی

Icon17 پاسخ : ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد

ســـبز کردن ســــبزه عـیــــــــــــــــــــد
ruya آفلاين است   پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
کردن, ســــبزه, ســـبز, عـیــــــــــــــــــــد

ابزارهاي موضوع
نحوه نمايش

قوانين ارسال
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is فعال
شکلکها فعال است
كد [IMG] فعال است
كدهاي HTML غير فعال است
Trackbacks are غير فعال
Pingbacks are فعال
Refbacks are فعال


ساعت جاري 01:29 AM با تنظيم GMT +4.5 مي باشد.